ESZA logo

Szerdától – szombatig este 6 után: az élet grillezve még jobb

A grillezés nem csak a húsokról szól – az illatok, az ízek, és a pillanat élvezete ugyanúgy része az élménynek. A Mom Leroy Bistro új esti ajánlata, a THE MEAT menü éppen ezt a pillanatot teszi felejthetetlenné számodra.

Ez a menü a prémium alapanyagokról és a mesterszintű grillezésről szól, amely a legjobbat hozza ki a húsokból és a kísérőkből. Nézzük meg közelebbről, hogy miért lesz ez az esti programod csúcspontja, ahova érdemes FOGLALNI.

THE MEAT menü: Az ízek csúcstalálkozója

Yakitori nyárs (120 g)

Yuzus-korianderes csirkecombfilé

A yuzus-korianderes csirkecombfilé tökéletes előétel, amely könnyedségével indítja az estét, miközben frissességével és fűszerességével csábít a következő fogásra.

Borpárosítás: Jakab – Badacsony Kéknyelű 2023

Citrusos jegyeivel és ásványosságával frissíti az ízlelőbimbókat, hogy az este tökéletesen induljon.

 

Érlelt Rib-Eye

Az érlelési folyamat minden cseppjét kiemeli a hús természetes ízeinek, így a Rib-Eye steak szaftos textúrája és intenzív íze azonnal lenyűgöz.

Borpárosítás: Mészáros Hidaspetre Cabernet Franc

Mély, gyümölcsös karakter, finom fűszerességgel, amely tökéletesen kiegészíti a steak ízvilágát.

 

Egészben sült garnéla (3 db)

A grill füstös aromája a garnélák természetes, tengeri ízeit emeli ki, egy falatban hordozva a nyár hangulatát.

Borpárosítás: Tóth Birtok Kódex Chardonnay 2022

Ez a bor enyhén krémes textúrájával és citrusos frissességével tökéletes kísérője a garnélának.

 

St. Jakab kagyló (3 db)

A kagyló puha, szaftos húsa a tenger gazdagságát idézi, amely minden falatban egyedi élményt nyújt.

Borpárosítás: Rupper Nyúl 2023

Virágos aromák és gyümölcsös jegyek, amelyek tökéletes harmóniát alkotnak a kagylóval.

 

Szerintem ezen a ponton már biztosan meghoztuk a kedved, így ajánlom figyelmedbe a foglalás gombot.

Tomahawk steak – a grill koronázatlan királya

Az érlelt, csontos Rib-Eye szaftos textúrája és intenzív íze egyenesen lenyűgöző. Minden falat azt üzeni: ez a hús tud valamit.

Borpárosítás: Fantini Edizione Cinque Autoctoni 2019

Ez a bor maga a komplexitás és a harmónia. Öt szőlőfajtából készült, gazdag gyümölcsös jegyekkel és finom fűszerességgel, amelyek tökéletesen kiegészítik a steak karakteres ízét.

 

Ázsiai Rib-Eye – a távol-keleti csavar

Az édesköményes hagymalekvár és a yuzu koshu szósz olyan dimenziót ad ennek a Rib-Eye steaknek, amely minden falatnál újabb és újabb meglepetést tartogat. Az ázsiai ízvilág vibráló, friss és izgalmas – pontosan, amit egy tökéletes vacsorától vársz.

Borpárosítás: Ikon Tulipán 2017

Elegáns és kiegyensúlyozott bor, amely a piros gyümölcsök és a finom fűszerek jegyeit hozza játékba, tökéletes párja a Rib-Eye egzotikus ízeinek.

 

Bárány French Rack – kifinomult ízvilág

Ez a bárány borda minden falatban a letisztult eleganciát hozza. A hús szaftos, gyengéd, és egyszerűen tökéletesen grillezve érkezik az asztalodra.

Borpárosítás: Kis Gábor Enigma

Ez a bársonyos vörösbor a feketecseresznye és a szilva gazdag ízjegyeivel harmonizál a bárány intenzív ízvilágával.

 

A kísérők, amik nélkül nem teljes az este

Faszénen sült zöldségek: Édeskömény, pak choi, padrón paprika, kápia paprika és cukkini – mindez a grill füstös aromájával megbolondítva.

Rustikus sült burgonya cheddarral: A roppanós textúra és az olvadt sajt kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

Friss kevert saláta dijoni vinegrettel: Egy könnyed és frissítő fogás, amely tökéletes kontrasztot teremt a húsok mellé.

Házi szószok: A titkos fegyverek

  • Teriyaki – édes és sós tökéletesség.
  • Házi vörös curry – egzotikus és tüzes.
  • Yuzu koshu – citrusos és intenzív.
  • Chimichurri – friss zöldfűszerek erejével.

Engedd, hogy az új THE MEAT menü kulináris kalandként magával ragadjon, amely minden érzékszervet megmozgat. Az étlapunk minden részletét gondosan válogattuk, hogy az ízek tökéletes harmóniában találkozzanak a tányérodon.

És hogy az élmény teljessé váljon? Mesterien válogatott borpárosításaink minden fogáshoz illeszkednek, kiemelve a húsok gazdag ízvilágát.

Foglalj asztalt most, és hagyd, hogy a grill, a prémium húsok és az ínycsiklandó borok együtt meséljenek.

Mom Leroy Bistro – ahol az este grillezve még jobb – THE MEAT – este 18:00-tól. Foglalj asztalt!