The Meat

Steak Moment

Kevés dolog van a gasztronómiában, ami ennyire egyértelmű, ennyire nyers, és mégis ennyire kifinomult

Steak

A steak az étkezés legőszintébb formája

Ízek, textúra, illatok

A steak a tűz és a fegyelem találkozása – ha jól csinálják, nincs szükség semmi másra

Tűz, só, idő és döntés

ez a steak négy pillére

Ahol a tűz nem csak eszköz

A jó steak alapja – a minőségen túl - a döntések sorozata, amit a séf a tűz mellett meghoz: mikor kerül rá a grillre, milyen vastagra vágtuk, mennyi ideig pihent. A Leroy Bistro séfjei nem improvizálnak – pontosan tudják, mikor kell nem mozdulni, és mikor kell határozottan fellépni. Ezért lesz más az íze. Ezért van utána csend. Ezért marad meg a pillanat.

Steak élmény

A Leroy Bistro esti steak ajánlata nem a megszokásról szól. Nem kísérlet, nem túlzás, nem játék. Pontosan annyi, amennyinek lennie kell – só, hő, idő, fegyelem. Egy darab hús, ami mindent elmond, amit a gasztronómiáról tudni érdemes.

A hús, amiért érdemes lassítani

A The Meat estéken érett húsokkal dolgozunk, időt hagyva minden egyes mozdulatra. Ez nem csak egy technika, hiszen hangulatot ad, sőt történetet. A szeletelés ritmusa, a tányérra kerülő textúrák, az illat, ahogy megérkezik az asztalra – mind részei annak az élménynek, amit csak este, és csak itt lehet megélni igazán.

Áraink forintban értendők és az áfa-t tartalmazzák

Steak kínálat

KARAAGE AVOCADO 1,2,6

5690,-

Ropogós fűszeres bundában sült csirkecombfilé, avokádósalátával
Crispy fried chicken thigh fillet in spiced batter with avocado salad

SATAY CHICKEN 1,2,5,6

6290,-

Faszénen sült csirkenyárs chilis mogyorószósszal, grillezett pak choi és padron paprikával
Charcoal-grilled chicken skewer with chili peanut sauce, grilled pak choi and padrón peppers

KAMO 5 SPICY 1,6,7,11

7690,-

Ötfűszeres narancsos konfitált kacsacomb faszénen sült céklával, édesburgonyával és kimchis uborkával
Five-spice orange confit duck leg with charcoal-grilled beetroot, sweet potato and kimchi cucumber

RIB-EYE STEAK PONZU BUTTER (250 G) 1,4,6,7

15990,-

Rib-eye steak ponzu vaj jal, szarvasgomba kaviárral, pak choi-al és bébi parajjal
Rib-eye steak with ponzu butter, truffle caviar, pak choi and baby spinach

ANGUS OPEN BURGER CHEDDAR SAJTTAL, SÜLT BURGONYÁVAL ÉS JALAPEÑÓS SALÁTÁVAL 1,3,7,10

5890,-

Angus open burger with cheddar cheese, fries and jalapeño salad

ANGUS RUMP STEAK VARGÁNYÁS- SZARVASGOMBÁS GARGANELLIVEL 1,3,7

14990,-

Angus rump steak with porcini–truffle garganelli

ANGUS BÉLSZÍN STEAK (250 G)

15990,-

Angus tenderloin steak (250 g)

AUSZTRÁL BLACK ANGUS RIB-EYE (250 G)

13990,-

Australian Black Angus rib-eye steak (250 g)

Steak étlap

Az élményhez nem kell sok. Csak minden legyen a helyén

A köretek nem uralkodnak, a szószok nem harsognak. Minden pontosan ott van, ahol lennie kell. A hőmérséklet nem véletlen. A hús belseje nem csak rózsaszín, hanem lüktető, puha és telt. Ez a steak a Leroy Bistro állásfoglalásában.

Főszerepben: A HÚS

A Leroy Bistro esti steak ajánlata nem a megszokásról szól. Nem kísérlet, nem túlzás, nem játék. Pontosan annyi, amennyinek lennie kell – só, hő, idő, fegyelem. Egy darab hús, ami mindent elmond, amit a gasztronómiáról tudni érdemes.<br> A steak ritmus. Olyan, mint egy szívverés: ha túl gyors, elront mindent. Itt nincs rohanás, hagyjuk, hogy a hús beszéljen. Mert vannak esték, amikhez egyszerűen nem illik a kapkodás. A tűz a mi nyelvünk. A hús maga a mondat. Egy szertartás. Nem ünnepélyes, de mégis emlékezetes. Mert minden benne van: a kéz, ami sóz, a rost, ami puhul, és az a pillanat, amikor megszólal a hús a serpenyőben.

Ami csak este történhet meg

Egy jó steakhez kell egy kis sötétedés. Hogy lehessen egy kis meleg fény is. Lassú tempó, egy pohár vörösbor és egy különleges lehetőség a nap végén. Minden nap elérhető a The Meat ajánlatunk, azoknak, akik tudják: a steak mindig egy alkalom.

A steak ritmus

The Meat –Steak ajánlat

A steak nem a gyors döntések étele. A Leroy Bistro esti ajánlata pontosan azoknak szól, akik tudják: vannak esték, amikor nem ételt, hanem élményt választunk. Itt a hús nem egy tétel a menüben, hanem főszereplő. Nem dísz, nem kiegészítő, nem nosztalgia – hanem jelenlét. Pontosság. Karakter. Szaftos, tökéletesen érlelt steak húsok – japán wagyu picanha, rib-eye és tomahawk, amikhez nem kell más, csak egy precízen beállított grill. Választhatsz hozzá házi vörös curryt, chimichurrit, teriyakit, színes borsmártást vagy yuzu koshut. A köretek sem alibik: szarvasgombás burgonyapüré, faszénen sült zöldségek, rusztikus sült burgonya cheddarral, vagy ázsiai szezámos rizssaláta. És persze ott vannak a különleges ajánlatok – időszakosan elérhető húsritkaságok, prémium vágások, signature fogások, amik miatt visszatérsz, még mielőtt lenyugszik a grill.

1123 Budapest, Mom Park – Alkotás út 53.

Nyitvatartás:
Hétfő: 8:00 – 23:00 a konyha 22:00-ig
Kedd – Szerda: 8:00 – 23:30 a konyha 22:30-ig
Csütörtök – Péntek: 8:00 – 24:00 a konyha 23:00-ig
Szombat: 11:00-24:00 a konyha 23:00-ig
Vasárnap: 11:00-22:30 a konyha 22:00-ig

Asztalfoglalás

A steak ritmus. Olyan, mint egy szívverés: ha túl gyors, elront mindent. Itt nincs rohanás, hagyjuk, hogy a hús beszéljen. Mert vannak esték, amikhez egyszerűen nem illik a kapkodás.

Várunk szeretettel a Mom Leroyban!