Libakülönlegességek a hagyományok és az ínyencségek jegyében
Ahogy a november beköszönt Budapesten, nem csak a levegő válik hűvösebbé, hanem a gasztronómia is felpezsdül – főleg, ha a Márton-nap kerül terítékre. A liba nem véletlenül kerül a középpontba ilyenkor: a hagyomány úgy tartja, hogy aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezni fog. Hogy ezt elkerüld, és egy igazán emlékezetes kulináris élményben legyen részed, látogass el a Mom Leroy Bistro-ba Budapesten, ahol idén is különleges Márton-napi menüvel várunk november 9-17. között!
Csomboros libaraguleves maceszgombóccal
Indítsd az ünnepi lakomát egy sűrű, ízletes libaragulevessel, amelyet az illatos csombor tesz igazán különlegessé. A levesben megpihenő maceszgombócok pedig olyan házias hangulatot csempésznek az asztalra, amitől már az első kanál után otthon érzed magad. Ez az étel nem csak felmelegít, hanem előkészíti a terepet a további ínyencségeknek.
Tatár duett
Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a tatár duettet! A konfitált pecsenye libamáj tatár lassan sült kakukkfüves koktélparadicsommal és marinált hagymával, egy valódi ízkavalkádot hoz a tányérodra. Ezt a gazdag ízvilágot egészíti ki az Angus marha tatár, amely vajjal és friss zöldségekkel kínál egyensúlyt és harmóniát. Mindezt ropogós pirítóssal tálaljuk, hogy minden falat hozza a tökéletes klasszikus tatárélményt.
Sólet füstölt libamellel és főtt tojással
A sólet a zsidó konyha egyik emblematikus étele, amelyet most füstölt libamellel és főtt tojással koronáztunk meg. Ez az étel egy igazi ízbomba, amely órákig lassan fő, hogy az ízek teljes mélységében kibontakozhassanak. A gazdag, sűrű sólet tökéletesen harmonizál a füstölt libamell enyhén sós, füstös ízével, és a főtt tojás is új szintre emeli ezt az időtálló klasszikust.
Chilis mogyorós libamell falatok pak choi-al és szezámmagos tojásos sült rizzsel
Azoknak, akik szeretnék a hagyományos Márton-napi libát egy kis csavarral fogyasztani, ajánljuk a chilis mogyorós libamell falatokat. A pak choi roppanós frissessége és a szezámmagos tojásos sült rizs finom egyensúlya mellett ez az étel a keleti ízvilágot hozza el neked egy exkluzív twisttel. A chilis mogyoró pedig egy kellemesen pikáns, mégis kiegyensúlyozott ízt ad a libamellhez, amely minden falattal új meglepetéseket tartogat.
Vegán flódni
És ha mindezek után még lenne hely a desszertnek, próbáld ki a vegán flódnit, amely méltó lezárása ennek a gasztronómiai utazásnak. Az édesség a hagyományos flódni összetevőit – dió, mák, alma, szilva – ötvözi egy modern, vegán változatban. Ez a desszert nem csak a vegán vendégeknek nyújt tökéletes élményt, hanem bárkinek, aki egy könnyed, de ízletes zárásra vágyik.
Ne maradj le, foglalj asztalt most!
Ez a különleges menü csak november 9-17. között elérhető, így érdemes minél hamarabb biztosítani a helyed a Mom Leroy Bistroban. Hívd a +36 (1) 487 5418-as telefonszámot, vagy kattints ide és foglald le asztalodat, hogy te is részese lehess ennek a felejthetetlen gasztronómiai élménynek.